Müstakil olmayan bir evde oturuyorsanız, balkon daire sakinleri için evin önemli bir parçasıdır. Ne kadar küçük olursa olsun açık alanınızı keyifli bir hale dönüştürmek için balkon tasarım fikirleri makalemizi takip edin. Keyifli bir balkon gibi küçük de olsa kendinize özel açık alanlar, şehir dairelerinde yaşayan çoğu insanın hayalidir. Bir balkona sahip olmak için yeterince şanslıysanız, o zaman bu alandan en iyi şekilde yararlanmak için biraz zaman ayırmanız gerekiyor. Makalemizde dar uzun veya büyük küçük balkon dekorasyonu tasarım fikirleri konusunda çeşitli fikirler bulabilirsiniz.
Balkon boyama fikirleri
Balkon boyası denildiğinde basit tutmak en iyisi olabilir. Beyaz duvarlar, tavan, saksı ve soyulmuş mobilyalar balkona olağanüstü bir görünüm kazandırır. Yatıştırıcı gri renk balkonu daha istekli kılar. Duvarlardaki koyu nötr renk ve döşeme üzerinde kullanacağınız büyük fayanslar, küçük balkonları sabah kahvesi ve öğle atıştırmalıkları için mükemmel bir yer haline getirebilir. Balkonlarda dış cephe balkon boyası kullanılmalıdır, dış cephe balkon boya renkleri için dış cephe renkleri kataloğumuza bakabilirsiniz.
Dar Uzun Büyük Küçük Balkon Dekorasyonu
Balkonunuz ne kadar küçük olursa olsun, keyif alacağınız bir mekan potansiyeline sahiptir. Biz burada balkon tasarım fikirleri arayışı içinde olanlara balkon dekorasyonu yaparken ilham alabilecekleri 20 farklı tasarım sunacağız, okumaya devam edin.
Oturma alanı kısıtlı küçük balkon dekorasyonu
Balkonunuzda sabah kahvesinin tadını çıkarmanız için gereken tek şey ufak bir kahve masası ve ufak bir tabure veya sandalyedir. Gerekirse katlananları tercih edebilirsiniz böylece yer kaplamazlar.
Oturma alanları
Balkonunuzu çevreleyecek dahili oturma alanları kullanabilirsiniz. Yağmur ve tozdan etkilenmeyecek türden malzemeler seçmelisiniz, ayrıca oturma minderleri çıkarılabilir ve yıkanabilir olmalı.
Balkon Dekorasyonu için Biraz yeşillik
Balkona biraz yeşillik eklemek her zaman iyidir. Balkonun havası ve kokusu değişeceği gibi, pisikolojik olarak da size iyi hissettirecek. Bakımı kolay bitkilerden seçerek balkonunuzun uygun taraflarını zevkinize göre süsleyebilirsiniz.
Minder ve kilim ile hesaplı balkon dekorasyonu
Özellile kiralık bir evde yaşıyorsanız, dış mekan mobilyaları ve pahalı aksesuarlara yatırım yapmanıza hiç gerek yok. Biraz renkli ve güzel kilimler ve rahat yüksek minderler ile oldukça keyifli bir balkon oluşturabilirsiniz.
Balkon halısı
Güzel bir desene sahip, balkon ölçülerinize uygun bir halı düşünebilirsiniz. Kaymaya karşı halınızı sermeden önce kaydırmaz kullanmanız mantıklı olabilir. Ayrıca balkonunuz çok rüzgar alıyorsa halının uçmasını engellemek için sabitlemeniz gerekebilir.
Balkon duvarlarını zevkinize uygun kullanın
Balkonunuzu gerçekten dairenizin bir parçası gibi hissetmesine yardımcı olmak için duvarlarını uygun bir renge boyamak ve hava koşullarına dayanıklı şekilde süslemek çok keyifli olacaktır. Bu duvar saksıları, bir tablo veya heykel olabileceği gibi bir köşe rafı da olabilir.
Balkonunuzu ışıklandırın
Balkonunuzu renkli abajurlar, duvar aplikleri veya şerit ledler gibi gece bol ışık verecek keyifli bir açık mekana çevirebilirsiniz. Piyasada bulabileceğiniz bu ışıkların bazıları güneş enerjisi ile çalışarak herhangi bir elektrik bağlantısına ihtiyaç duymadan gündüz depoladıkları enerjiyi 12 saat süre ile kullanabilirler.
Hamak veya Salıncak Askılı Sandalye
Şehirde olsanızda, balkona çıktığınızda tatilde hissetmemeniz için bir sebep yok. Balkonda hamak veya salıncak askılı sandalye gibi aksesuarlar ayaklarınızı yerden keserek büyük keyif verecektir.
Balkon dekorasyonu yaparken katlanır mobilya tercihi
Eğer kısıtlı bir alana sahipseniz, kullanılmadığı zaman alanı daraltmamak için katlanabilir mobilyalar tercih etmeyi deneyin. Bu bir katlanır sandalye veya bir katlanır masa olabilir.
Güneşlenmek için yer açın
İster sadece güneşlenmek içın olsun veya kıvrılıp kitap okumak istediğinizde olsun, uzanım dinlenmek için ihtiyacınız olan kesinlikle bir şezlongdur. Ekstra rahat hissetmek için birkaç yastık ekleyebilirsiniz.
Birazda mahremiyet
Malum şehirlerde evler birbirine yakın olabiliyor veya balkon duvarlarınız yetersiz ve dışardan rahatça görülebiliyorsa, doğal bir duvar oluşturmak için bambu gibi uzun boylu bitkiler ekleyebilirsiniz. Gerektiğinde yükseltilebilen ve indirilebilen bambu panelleri de asabilirsiniz.