Duvar Boyarken Yardımcı Olacak On İki İpucu
Duvarları boyarken nelere dikkat etmelesiniz size yardımcı olacağını düşündüğümüz duvar boyama teknikleri makalemizde paylaşıyoruz. Evinizin boyasını yenilemeyi düşünüyorsanız, faydalı olacak bu paylaşımı okumaya devam edin.
Duvar Boyama Teknikleri için On İki İpucu
1 – Boya Öncesi Astar
Boya öncesi astar kullanmanız biliyorsunuz önemli, peki kullanacağınız astar doğru ast mı? Bunu belirlemenin bir püf noktası var, astar üzerine bir kat boya sürmek ve kurumasını sağlamak, ardından bir tıraş bıçağı alıp boyaya çok hafif bir X işareti koymaktır. Ardından koli bandını X’in üzerine yapıştırın ve tekrar kaldırın. Boya yapışırsa, doğru astarı seçtiniz demektir.
2 – Astar Kuruduktan 24 saat içinde ilk kat boya
Duvarları astarladıktan sonra (bu astar kutusu üzerindeki yönergeleri doğru bir şekilde uygulayıp, gerektiği kadar kurumasını bekledikten sonra anlamındadır) 24 saat içinde üst katı ekleyin. Astarlı yüzeyin boya için en yapışkan olduğu zamandır.
3 – Maskeleme Bandını Çıkartmayı Unutmayın
Son katınızı tamamladıktan 2-3 saat sonra maskeleme bandını çıkarın. Bandı çok uzun süre boyalı alanda bırakırsanız, çıkarmak istediğinizde bir miktar yeni boyayıda beraberinde çıkarabilir.
4. Astar İlk Bir Kat Olarak Sayılır
Daima işin iki kat gerektireceğini varsayın; astar ilk bir kat olarak sayılır. Tek bir kat tam parlaklık vermeyecek veya yıkanabilir olmayacaktır.
5. Düzeyin Düz ve Prüzsüz Oması Önemli
Duvarı hafifçe zımparalamadığınız veya öncesinde bir astar kullanmadığınız sürece, düz bir yüzeyin boyadan sonra çok parlak bir yüzey olmayacağını unutmayın. Aynı şekilde lateks boya, yüzey doğru şekilde astarlanmadıkça yağ bazlı boya ile boyanmamalıdır.
6. Fırça İzleri Oluşmasıni Engelleyin
Boyası kuruyan bir yüzeyin, üzerinden tekrar geçmek isteseniz bile, bu sadece fırça izleri oluşmasına sebep olacaktır, boyası kuruyan bir alanın üzerinden geçme isteğine direnin.
7. Boya Miktarını Hesaplayın
Boyayı hesaplarken her zaman boya kutusu üzerindeki uyarıları dikkate alın , çok fazla boyanı kalmasını yada işin ortasında boyanın yetmemesi gibi bir durumla karşılaşmak istemezsiniz.
8. Koyu Renkli Eski Boyayı Kapatmak
Koyu renkli bir boyayı kapatmak için her zaman fazladan bir kat boya kullanmaya hazır olun.
9. Daha İyi Sonuçlar için Astarı Renklendirin
Daha iyi bir kapatma etkisi sağlamak için astarınızı üst katın rengine göre yani boya rengine göre renklendirin.
10. Fırça ve Rulodaki Fazla Boyadan Kurtulun
Aşırı doyurmayın. Bir boya rulosundan boya damlıyorsa, gerekenden fazla boyaya doymuş demektir. Aynı şekilde, fırçanızın kıllarının yalnızca ilk üçte birini boyaya daldırın ve fazla boyayı akıtmak için fırçayı kutunun kenarına hafifçe vurun .
11. Giderlerin Tıknasına İzin Vermeyin
Bir septik tanka boşalan lavaboda lateks fırçaları temizlemekten kaçının. Lateks kalıntısı sorunlara neden olabilir. Giderlerin tıkanmasını pek hoş olmaz.
12. Fırçaların Kurumasına İzin Vermeyin
Mola verdiğinizde kurumamaları için fırçaları plastik fermuarlı bir çantaya koyun. Hatta daha uzun süre saklamak için dondurabilirsiniz.