Evde Sinema Odası Nasıl Yapılır?
Uzun bir iş gününden sonra ayaklarınızı uzatıp, rahatlamak söz konusu olduğunda, zamanınızı kaliteli bir eğlenceyle geçirmek istiyorsanız, evinizde sinema odası kurabilirsiniz. Sadece sıcak bir torba patlamış mısır alın, içeceğinizle birlikte, sinema odanıza geçin. Sevdiğiniz televizyon dizisinin en son bölümünü izleyin. Rahatsız edici seslerden ve gürültüden uzak, filmlerin ve dizilerin keyfini çıkarın. Her biri kendine özgü bir dekora ve cazibeye sahip gelenekselden modern tasarımlara kadar her tarzda sinema odası tasarımlarını sizler için bir araya getirdik.
Kendi evinizde bir sinema olması gerçekten heyecan vericidir.
Sinema Odası Ev Dekorasyonu
Bir sinema odası inşa etmek, genellikle ev tadilatının gerçek son noktası olabilir. Bir sinema odası sadece bir kanepe ve ekrandan daha fazlasıdır. Dışarıdan gelen ışığın kontrol edilmesi ve yeterince büyük bir duvar alanı yansıtma yada ekran için çok önemli. Bu ihtiyaçlar hem video projektörleri hem de ekranlar için geçerlidir.
Özel bir sinema odası, yalnızca büyük ekranda video izlemeye adanmış bir odadır. Bu, sinema ile ilgili etkinlikler dışında o ev sinema sisteminde çok az şey olduğu anlamına gelir. Ve bugün, Amazon Prime, Netflix ve Hulu, BluRay filmleri, video oyunları ve geleneksel kablo TV gibi akış hizmetleriyle tarama yapmak hiç olmadığı kadar çok şey ifade ediyor.
Özel olmayan sinema odası alanını mutfakla paylaştığında pişirme sesleri ve kokularla istila edilir. Sinema odası, oturma odası ile paylaşıldığında, çocuklar, konuşan aile fertleri ve ışığı kontrol etmek zordur.
Evde Sinema Odası Projeksiyon
Özellikle video projektörleri için mesafe önemlidir. En uçta, bir projektör 150 inç diyagonal bir görüntü oluşturmak için kabaca 14 metrelik bir atış mesafesine ihtiyaç duyar, tabii kısa mesafeli projektörlerde mevcuttur.
Sinema odaları için doğal ışık veya normal bir aydınlatma kullanılamaz, ışık sızması video projeksiyon görüntülerini öldürür ve hatta düz ekranda görüntülemeyi de etkiler ve görüntü kalitesini düşürür. Bu nedenle ışığı sınırlandırmak önemlidir. Bunun için ışığı engelleyici çok kalın koyu renk perdeler kullanabilirsiniz.
Sinema sisteminiz için özel bir alan bulmayı başarsanız bile, işiniz bu kadarla bitmiyor, özel bir alan oluşturmak için ses yalıtımının sağlanması gerekiyor.Özel bir alan oluşturmak, dışarıdan gelen gürültüyü kontrol etmenin ilk adımıdır. Ancak, bunun birkaç adım ötesine geçmeniz gerekiyor:
Görsel-işitsel bileşen rafı veya A / V rafı, kaynak bileşenlerinin merkezi noktasıdır. A / V rafını sinema odanızdaki eğlence ile ilgili tüm etkinlikleri kontrol eden merkezi beyin olarak düşünün. DVD oynatıcı, BluRay oynatıcı, kablo kutusu, ağ medya akış kutusu (Roku gibi) ve ev sineması alıcısı gibi kaynak bileşenler buradan çalışacaktır. A / V bileşen rafı iyi havalandırılmalıdır, çünkü bileşenler ısı oluşturur ve ısı birikimi aşırı olursa hasar görebilir. Ön ve arkada açık hava olan metal A / V rafları satın alınabilir. Rafın elektroniği tutacak kadar sağlam olması gerekir. Mümkünse ön, arka ve hatta yanlarının da açık olması gerekir.
Sinema odası için en ideali duvarların koyu renge boyanmasıdır.