Kağıt Kaplı Duvar Nasıl Boyanır
Eski duvar kağıdınızdan bıktınız mı? Duvar kağıdını sökme zahmetine girmeden önce, birkaç kat boya ile kapatmayı düşünebilirsiniz. Kağıt kaplı duvar nasıl boyanır öğrenmek için makalemizi okumaya devam edin. Kağıtla kaplanmış bir duvarı yenilemek mi istiyorsunuz? Mevcut olan duvar kağıdını yapan kişi siz değilseniz, altında çivi deliklerinden bozulmuş sıvaya kadar birçok kusur gizlenmiş olabilir.
Bir başka kötü gerçek: Gördüğünüz duvar kağıdı aslında birkaç uygulamanın yalnızca en üst katmanı olabilir. O kadar fazla katmanı kaldırmak oldukça zor bir iş olacaktır.
Taşınma planınız yoksa, yada evi yeni aldıysanız ve yıllarca orada oturmak zorundaysanız, kağıdı tamamen çıkarmak gibi zorlu bir çalışmaya ve çabaya değer olabilir. Ancak hızlı bir düzeltmeye ihtiyacınız varsa, duvar kağıdını boyayarak gerçekten iyi sonuçlar elde edebilirsiniz! Minimum güçlükle yepyeni bir görünüm elde etmek zor olmayacak. Duvar kağıdının nasıl boyanacağını öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyin.
Kağıt Kaplı Duvarı Boyamak İçin Gereken Malzemeler
- Trisodyum fosfat
- Sünger
- Kova
- Astar Permolit Permokapar İç Cephe Örtücü Astar
- Boya fırçası
- Boya rulosu
- Lateks bazlı boya Permolit Permoplast Lateks İç Cephe Boyası
ADIM 1: Duvar kağıdı kaplı duvarları seyreltilmiş TSP ile temizleyin.
Duvar kağıdını başarıyla boyamak için, uygun hazırlığı yapmak gerekir. Bu, duvar kağıdının gevşek veya eksik kısımlarını onarmak veya değiştirmek gibi mantıksız bir görevi içerebilir. Buradaki hazırlık çalışması , TSP olarak bilinen bir kimyasal olan trisodyum fosfat ile temizlenmesini gerektirir .
TSP Güçlü bir kimyasal olduğu için kullanmadan önce, tavsiye edilen şekilde seyreltilmesi gerekiyor. Etiketli güvenlik uyarıları dahil, üreticinin kullanım talimatlarını yakından izleyin. Duvar kağıdını boyayacağınız odayı yeterince havalandırın ve koruyucu giysiler giymeyi unutmayın .
TSP bir sünger veya ekstra bir fırça ile uygulanabilir. TSP kuruduktan sonra, kimyasalı duvardan çıkarmak için nemli (ancak sular damlayacak kadar ıslak olmayan) bir bez kullanın. Çok az su ve kimyasalı çıkaramayabilirsiniz, bu da boyanın yapışma kabiliyetini tehlikeye atar. Çok fazla su kullanırsanızda duvara zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu sebeple acele etmeden dikkatlice çalışmanızı örneriyoruz.
ADIM 2: Kağıdın üst ve alt kenarlarının altına fazladan yapışkan sürün ve ardından astarlayın.
Duvar kağıdını boyamanın tüm zahmetine girdiyseniz, katmanların soyulduğunu görmek isteyeceğiniz son şeydir. Soyulmayı önlemenin yolu, duvar kağıdının en savunmasız olduğu yerlere, özellikle tavan ve zeminle birleştiği kesişim ve ek yerlerine, daha fazla yapışkan uygulamaktır.
Daha da iyi bir yaklaşım, doğru şekilde bitirmektir: duvar kağıdını boyamadan önce duvarı astarlamalısınız. Permolit Permokapar İç Cephe Örtücü Astar kapatıcı, soyulma olasılığını en aza indirmekle kalmaz, aynı zamanda boyanın kolayca yapışabileceği bir yüzey sağlar.
ADIM 3: Duvar kağıdını boyamadan önce astarın kurumasını bekleyin.
Duvarlar temizlendikten ve astar kaplayıcıyı uyguladıktan sonra, duvarların kuruması için yeterli zaman verin. Kutu üzerinde ve verdiğimiz linkte belirtilen yönergeleri tam olarak izleyin.
ADIM 4: İlk kat boyanızı uygulayın.
Artık duvar kağıdını boyamaya hazırsınız. Permolit Permoplast Lateks İç Cephe Boyası
ile boyamaya başlayın. yine boya kutusu ve linkten izlemeniz gereken yönergeleri takip edin. İşe başka bir boyama projesinde yaptığınız gibi yaklaşın: Köşeleri ve kenarları kesmek için bir boya fırçası kullanın, ardından geri kalanını Boya rulosu ile tamamlayın. Duvar kağıdını boyarken herhangi bir deseni örtmek için muhtemelen birkaç kata ihtiyacınız olacaktır.
ADIM 5: Tamamen kurumasını bekleyin ve ikinci katı uygulayın.
Bir sonrakine geçmeden önce ilk katın tamamen kurumasını bekleyin. Bu arada, duvarı zımparalamayı düşünebilirsiniz. Motorlu zımpara makineniz varsa daha az zamanda ve daha az yorucu olacaktır. Zımparalama kusurları en aza indirir ve işinizin bitmiş görünümünü büyük ölçüde iyileştirebilir. Her iki durumda da, son adım üst katın boyanmasıdır. Sonunda bitirdiğinizde, arkanıza yaslanın ve farkı takdir edin. Bir zamanlar bıktığın duvar kağıdının olduğu yerde, şimdi parlak, yeni boyanmış harika bir duvar göreceksin!