Paslı Demir Nasıl Boyanır? Paslanmış Demir Nasıl Boyanır
Paslı demir her zaman şikayette bulunduğunuz ve sürekli paslı demir nasıl boyanır sorusunu sorduran bir konudur. Görünüş olarak oldukça kötü bir görünüme neden olan paslı demir nasıl boyanır sorusunu makalemizde sizler için anlattık.
Pas Üzerine Uygulanan Boya
Dış ortamdaki nemin, oksijenin ve karbondioksitin birleşimi dış metal bir kapıya zarar verebilir ve bu da göze hoş gelmeyen paslı yamalar ile sonuçlanabilir. Bazen pas tamamen metalden geçerek kapıda delikler bırakır. Metal kapınızı ilk önce paslı alanları çıkararak ve onararak geri yükleyebilirsiniz. Pas üzerine uygulanan boya kapınızın korunmasına yardımcı olurken, aynı zamanda kapının çekiciliğini arttırır ve ömrünü uzatır.
Pas Boyası Fiyatları
Pas boyası fiyatları ürünün segmentine göre farklılık göstermektedir. Sizleri Permolit Boya’nın tüm ihtiyaçlarınıza cevap verecek olan pas boyaları ile tanışmaya davet ediyoruz. Pas boyası fiyatları için en yakın permolit bayilerimize danışabilirsiniz.
Antipas Boya
Antipas boya iç ve dış tüm metal yüzeylerde kullanılan ilk kat ve son kat bir boyadır. Permolit Boya’nın kaliteli ve üstün özelliklere sahip Monotip Antipas Boya ve Monotip Antipas Parlak Boya ve bunun yanı sıra Akçalı Antipas Pas Önleyici Metal Astarı ürünlerimizi sizlere öneririz.
Paslı Yüzeye Sürülebilen Boya
Paslı yüzeye sürülebilen boya ile metallerini paslı yüzeylerden kurtarabilir, kapılarınızın ve metal eşyalarınız yepyeni ilk günkü parıltısına ulaştırabilirsiniz. Paslı yüzeye sürülebilen boya çeşitleri için sentetik boyalar kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Çekiçlenmiş Boya Nedir?
Çekiçlenmiş boya nedir: Uygulandığı zemine çekiçlenmiş bir görünüm kazandıran çekiçlenmiş boya dekoratif amaçlı metal boyasıdır. Paslanır metalleri korozyona karşı korur. Hızlı kurur. Çıplak ve astarlanmış metal yüzeylere çok iyi yapışır. Metal işçiliği sırasında meydana gelen kusurları kapatır. Dekoratif görüntü kazandırır. Sizlere Permolit Boya’nın ürünü olan Hammertone boyasını önerebiliriz.
Pas Üstü Boya
Pas üstü boya için piyasaya da oldukça farklı segmentlerde boyalar görebilirsiniz. Permolit Boya’nın pas üstü boya seçeneklerini tüm isteklerinize cevap verebilmekle beraber uzun ömürlü ve farklı renk seçenekleriyle paslı demirlerinize gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.
Paslı Demir Nasıl Boyanır?
Paslı demir nasıl boyanır başlığımız altında sizlere adım adım uygulama videosuyla birlikte anlatacağız.
Adım 1
Başlamadan önce, zemin örtüsü ve toz maskesi ve eldiven kullandığınızdan emin olun. Boyayı çıkarmak için zımpara kağıdı kullanabilirsiniz.
Adım 2
Öncelikle boyanızı sentetik tinerle inceltmelisiniz, iyice karıştırdığınız tiner, boyanın metal daha iyi nüfus etmesine yardımcı olacaktır. Uygulama yapılacak yüzey sıcaklığı 5 derece ile 30 derece arasında olmasına dikkat ediniz.
Adım 3
Astar uygulamasından sonra yüzey 8-12 saat arası kurumaya bırakılır. Ardından son kat Monotip uygulaması yapılır. Yüzey hem uygulama hem de kuruma boyunca yağmur, don gibi etkenlerden korunmalıdır.
Çok yararlı bir yazı olmuş. Monotip boyanız paslanmış demirleri bile yeni gibi yapıyor